Chicken Nuggets Kijk maar eens goed naar deze afbeelding, drie keer raden wat dit is… Yep, dit is kip.

Mechanisch verwerkte kip. Alle soorten fastfood kip varianten wordt van deze roze pasta gemaakt. De kipburger- en kipnugget-achtige vormen van kip die je in fastfood restaurants koopt en in de supermarkten koopt.

Deze pasta is wat je krijgt wanneer je kip, in z’n geheel, door een machine perst. In z’n geheel betekent dus ook echt alles. Ogen, botten, ingewanden…

Maar zo ziet het er niet wanneer je je nuggets aan het eten bent. Omdat die roze pasta boordevol zit met bacteriën, wordt het gewassen met amoniak. Nou ja, gewassen.. ondergedompeld eigenlijk. Omdat de smaak daarna compleet verdwenen is wordt het opnieuw kunstmatig op smaak gebracht. Als finishing touch wordt vervolgens door een lekker ogend kleurtje de kip pasta op kleur gebracht, want roze Chicken Nuggets kan natuurlijk niet.

Heerlijk toch, zo’n nugget? Zo blij dat ik (bijna) geen vlees meer eet en al helemaal geen fastfood vlees.

Update: Via Facebook werd ik door Margriet op de hoogte gebracht van een filmpje van Jamie Oliver die in een experiment het bovenstaande proces demonstreert aan kinderen. De uitkomst is shocking:

Reacties

  • zegt

   Ogen en botten verhaal apart, het chemische proces is waar ik het meest ‘last’ van heb. Daarnaast ken ik persoonlijk iemand die in een dergelijke fabriek heeft gewerkt waar wel degelijk alles in de mixer ging. Goed om te nuanceren, maar ook goed om er bij stil te blijven staan hoe ons voedsel verneukt wordt.

  • zegt

   Ogen en botten verhaal apart, het chemische proces is waar ik het meest ‘last’ van heb. Daarnaast ken ik persoonlijk iemand die in een dergelijke fabriek heeft gewerkt waar wel degelijk alles in de mixer ging. Goed om te nuanceren, maar ook goed om er bij stil te blijven staan hoe ons voedsel verneukt wordt.

  • zegt

   Ogen en botten verhaal apart, het chemische proces is waar ik het meest ‘last’ van heb. Daarnaast ken ik persoonlijk iemand die in een dergelijke fabriek heeft gewerkt waar wel degelijk alles in de mixer ging. Goed om te nuanceren, maar ook goed om er bij stil te blijven staan hoe ons voedsel verneukt wordt.

Trackbacks

 1. […] Kijk maar eens goed naar deze afbeelding, drie keer raden wat dit is… Yep, dit is kip. Mechanisch verwerkte kip. Alle soorten fastfood kip varianten wordt van deze roze pasta gemaakt. De kipburger- en kipnugget-achtige vormen van kip die je in fastfood restaurants koopt en in de supermarkten koopt. Deze pasta is wat je krijgt wanneer je kip, in z’n geheel, door een machine perst. In z’n geheel betekent dus ook echt alles. Ogen, botten, ingewanden…Lees meer op http://de-fries.nl/nooit-meer-chicken-mcnuggets-voor-mij/ […]

 2. […] Kijk maar eens goed naar deze afbeelding, drie keer raden wat dit is… Yep, dit is kip. Mechanisch verwerkte kip. Alle soorten fastfood kip varianten wordt van deze roze pasta gemaakt. De kipburger- en kipnugget-achtige vormen van kip die je in fastfood restaurants koopt en in de supermarkten koopt. Deze pasta is wat je krijgt wanneer je kip, in z’n geheel, door een machine perst. In z’n geheel betekent dus ook echt alles. Ogen, botten, ingewanden…Lees meer op http://de-fries.nl/nooit-meer-chicken-mcnuggets-voor-mij/ […]

 3. […] Kijk maar eens goed naar deze afbeelding, drie keer raden wat dit is… Yep, dit is kip. Mechanisch verwerkte kip. Alle soorten fastfood kip varianten wordt van deze roze pasta gemaakt. De kipburger- en kipnugget-achtige vormen van kip die je in fastfood restaurants koopt en in de supermarkten koopt. Deze pasta is wat je krijgt wanneer je kip, in z’n geheel, door een machine perst. In z’n geheel betekent dus ook echt alles. Ogen, botten, ingewanden…Lees meer op http://de-fries.nl/nooit-meer-chicken-mcnuggets-voor-mij/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *