• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

Joeke-Remkus de Vries

  • Contact
  • Over mij
  • Blog
  • Show Search
Hide Search

Op weg naar vegetarisch leven?

Joeke-Remkus de Vries · 27 augustus 2010 · 11 Reacties

Vroegâh, vroegâh stond ik in de familie bekend als iemand met een grote behoefte aan vlees. Grote hoeveelheden kon ik op en menig buffet was dan ook niet veilig voor mij.
In de afgelopen jaren is dat steeds minder geworden, steeds normaler geworden. De reden? Simpelweg meer bewust geworden van wat vlees in mijn lichaam doet. Dit besef heeft er een paar jaar geleden al in geresulteerd dat ik (lees: wij) geen varkensvlees meer eet.

Food Inc.

Een paar maand terug heb ik de documentaire Food Inc. gezien samen met Karin en dat heeft ons zeker nog verder doen nadenken hoe wij tegenover vlees staan. Onderstaande trailer moet je wel een goed beeld geven waarom dat precies is.

Knopen doorhakken

De knoop werd dit afgelopen weekend doorgehakt nadat ik tijdens een sjamanistische ceremonie tot het inzicht kwam dat ik zuiverder wil leven, moest leven… De stap om helemaal vegetarisch te gaan is gevoelsmatig nog één stap te ver, maar we gaan toch een aardig eind die kant op. Vanaf deze week beperken we de inname van biologisch verantwoord vlees tot maximaal 2 keer per week.
Maximaal twee keer per week kan dus ook betekenen dat we in een week helemaal geen vlees eten, maar op deze manier zie ik het mezelf doen. Daarnaast beperken we sowieso de inname van dierlijke eiwitten die je standaard bijvoorbeeld vindt in brood en yoghurt. En als laatste, ik stop minimaal een half jaar met alcohol. Niet dat ik nog veel drink, maar ik vind het wel goed zo. Voor de rekenaars onder ons, dat is dus inderdaad inclusief Kerst en Oud & Nieuw.

Waarom deel ik dit? Deels als stok achter de deur, maar deels om te laten zien dat je met de juiste inzichten eenvoudig patronen kunt doorbreken. Moeiteloos bijna.

Blog, Voeding Food Inc, shamanisme, zuiver eten

Lees Interacties

Reacties

  1. Leon zegt

    27 augustus 2010 om 11:55

    Zuiverder leven is altijd goed natuurlijk, maar je moet niks. Als je iets moet lijkt het van boven opgelegd en dat kun je nooit volhouden. Alleen iets wat binnenuit komt en wat oprecht is kun je volhouden volgens mij.

    Beantwoorden
    • Joeke-Remkus de Vries zegt

      27 augustus 2010 om 11:57

      Helemaal gelijk Leon. Dit is precies waarom ik zeker weet dat het me gaat lukken; het komt van binnen uit.

      Beantwoorden
  2. Alexander zegt

    28 augustus 2010 om 11:37

    Wat ga je als vervanging van vlees eten? Door spagetti met pastasaus gooi ik bijvoorbeeld altijd gehakt en zou daar wel eens wat anders voor willen bedenken ;-).

    Ik ben het met je eens dat het allemaal wel wat minder mag maar het is allemaal wel erg gemakkelijk om ff een stuk vlees in de pan te gooien en opzich is het nog lekker ook. Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

    Beantwoorden
    • Joeke-Remkus de Vries zegt

      29 augustus 2010 om 22:39

      Weet ik eigenlijk nog niet. In ieder geval geen Tofu want dat vind ik te goor voor woorden 😀 . Veel gerechten met bonen, of champignons als vervanger is denk ik een goed plan.

      Ik heb gehoord dat Seitan voor mij een goede vleesvervanger zou zijn, maar ik heb het nog niet gekocht / geproefd dus ik heb nog geen flauw idee hoe dat smaakt en of het echt iets is voor mij. Ik zal hier – en over de ervaring in het algemeen – sowieso ook over bloggen zo stay tuned 😉

      Beantwoorden
  3. Daphne Wessel zegt

    31 augustus 2010 om 13:18

    Kijk voor inspitratie voor vegetarische gerechten, (ook pasta’s) eens op http://www.plantaardigmaandag.nl of op mijn eigen site http://www.happyherbi.com ( Daar staat ook een pastagerecht met gegrilde aubergine, paprika, rucola en kastanjedadelsaus)
    Gehakt in pastasaus kun je gewoon vervangen door lekkere gegrilde groentes of door nepgehakt of notengehakt.,

    Beantwoorden
    • Joeke-Remkus de Vries zegt

      31 augustus 2010 om 13:28

      Dank je Daphne, die sites ga ik zeker bekijken!

      Beantwoorden
  4. Alex Vermeule zegt

    11 september 2010 om 07:50

    Hoi Remkus,

    Wellicht dat deze website je ook inspireert: http://www.bluebelle.nl/blog/

    Veel suc6!
    Hartelijke groeten,
    Alex

    Beantwoorden
  5. Leon zegt

    7 oktober 2010 om 18:39

    Er is heel veel keuze gelukkig en de meeste zijn goed te eten. En tofu is natuurlijk ook een soja product, dus er zit veel verschil in hoe het klaar gemaakt word.
    En een keertje niet zoveel eiwitten binnenkrijgen is ook niet ongezond (integendeel denk ik), hoewel sommige mensen daar anders over denken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Joeke-Remkus de Vries

Copyright © 2004 – 2021 · Op zoek naar WordPress onderhoud?