Cinderella Man

In deze film zien we Russell Crowe een mooie rol vertolken van de bokslegende Jim Bradlock. Deze wereldkampioen boksen bakte er in het begin van zijn carrière niet zo veel van en wordt uiteindelijk zelfs genoodzaakt te stoppen. Een kwestie van gebrek aan motivatie en het intrekken van zijn prof-licentie. Jim leefde in de tijd vlak na The Great Depression en het is de armoede die daar mee gepaard ging die hem uiteindelijk inspireerde om opnieuw wedstrijden te gaan vechten. Ditmaal boekte Jim een gestage progressie die hem uiteindelijk de wereld titel opleverde. Een mooi verhaal dus. Nu kun je gaan denken… mwoah… weer zo’n boksfilm met een happy ending, maar in mijn beleving is deze film meer dan dat. De manier hoe Russell Crowe op ingetogen maar ook hartverwarmende manier gestalte geeft aan de hoofdpersoon is simpelweg heerlijk om naar te kijken. De film behandelt met name ook de persoonlijke perikelen in de gezinsfeer. De rol van zijn vrouw wordt gespeeld door Renée Zellweger – niet één van mijn favorieten. All and all is dit een mooie vermakelijke en meelevende film over het leven van een man die zijn eigen schaduw overwon. En dat is altijd mooi om te zien, nietwaar?!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.