Wat is een RSS Feed?

feed-icon-orangeDe site van Balanced Mind Trainingen maakt gebruik van een RSS Feed om je op de hoogte te houden van nieuwe berichten in de verschillende onderwerpen. Maar wat is RSS eigenlijk?

Wat is RSS

Really Simple Syndication (RSS) is een afgesproken standaard van tekst opmaken op websites. Een soort van tekstbestand dus. Groot voordeel hiervan is die tekst door verschillende software oplossingen eenduidig de content kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, de artikel link en de tekst zelf. Een RSS Feed is dan een tekstbestand met deze standaard opmaak die op gezette tijden wordt ververst.

Wat kun je met RSS? RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van website content. Software op je computer, of via specifieke internetsites, vragen het tekstbestand op en presenteren het aan de lezer op en bepaalde manier. Groot voordeel hiervan is dat je door middel van een RSS abonnement automatisch op de hoogte kunt blijven van nieuws op verschillende websites zonder dat je feitelijk elk uur naar de desbetreffende site gaat om te controleren of er al nieuws is.

Naast het al eerder genoemde grote voordeel zien wij in het gebruik van een RSS reader, om op de hoogte te blijven van nieuws, nog een groot voordeel. Je creëert namelijk met je verzameling van RSS Feeds in je reader een ideale plaats waar je nieuws bij elkaar komt. Op deze manier kun je veel tijds-effciënter op de hoogte blijven van jouw nieuws. Je hoeft namelijk niet steeds op zoek te gaan naar nieuws; dat wordt namelijk voor je gedaan.

RSS Reader Software

Om RSS te kunnen lezen heb je dus specifieke software nodig. RSS readers of Feed readers noemen we dit. Dit kan software zijn wat onderdeel is van een groter pakket of enkel een programma welke enkel RSS kan lezen. Daarnaast heb je ook veel web-based RSS readers. Dit zijn dus RSS readers die je via je browser (Internet Explorer, Firefox) benadert en bijhoudt.

Om je op weg te helpen hebben voor je een aantal interessante RSS readers op een rij gezet. Voor zowel op je computer als via je browser.

Onderdeel van grotere softwarebundels:

Stand-alone RSS readers:

Webbased RSS readers:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.