Peter Toonen – Het Einde van de Gestolen Tijd

Peter Toonen is Maya kenner. Zijn expertise uit zich in de kennis over hoe de Maya’s met tijd omgingen. Peter Toonen laat in dit boek mooi en duidelijk zien wat er nou eigenlijk precies astrologisch gaat gebeuren op die datum. Hoe alle die verschillende cycli samen valen in de tijd. Synchroniseren. Dit doet hij onder andere door allemaal langlopende kalenders uit verschillende culturen, naast die van de Maya’s, te vergelijken. Ook kijkt hij hierin naar de verhalen achter deze kalenders; de profetiën. Dan blijkt dat we over een dikke 6 jaar letterlijk zijn aanbeland bij het ‘einde der tijden’. Althans… het einde van onze oude tijdbeleving. Dit is wat de cover heeft te zeggen over het boek:

Het jaar 2012 nadert met rasse schreden. Iedere dag brengt de datum van 21 december 2012 dichterbij. Op die datum lopen de kalenders van o.a. de Maya’s af. Door de lineaire tijd te verheffen tot de enige standaard van tijdbepaling krijgen we de huidige moderne samenleving en economie met een streven naar meer en meer en waarin iedereen klaagt: ‘ik heb niet genoeg tijd!’. Met een kunstmatige, bedachte kalender van twaalf onregelmatig durende maanden en een mechanische, lineaire tijdmeting zul je letterlijk nooit op tijd zijn.

Het wordt een levensnoodzaak om je eigen tijd tergu te nemen en daarin jezelf te leren kennen. Het volgen van de natuurlijke tijdcycli is daarin een eerste stap.

De Maya’s maakten 22 verschillende soorten kalenders die allemaal tegelijk liepen en waarvan sommigen tot miljarden jaren terug gaan. De kalenders beschrijven geen lineaire maar een cyclische tijd en… ze eindigen allemaal op 21 december 2012!

De op zich abstracte theorie wordt op heldere wijze door Peter Toonen uit één gezet in de mooi geïllustreerde boek. Meer interessante informatie over de kennis van de Maya’s en hun kalenders kun je vinden op de volgende sites:

1 reakce

 1. hier even een boekentip.
  Reis der Zielen (Michael Newton)
  Reis der Zielen ( Michael Newton); Wees niet bang voor de dood, want dat belemmert alleen maar het leven.
  Zijn de volgende vragen wel eens in je opgekomen:
  Waarom ben ik bang voor de dood en is er leven na de dood?
  Waarom ben ik hier op aarde?
  Bestaat er nu wel of geen God en hoe heet deze dan?
  Als reïncarnatie bestaat, waarom krijg ik dan een lichaam?
  Wat is eigenlijk de menselijke ziel?

  Ps mooie website leuk.

Lit in reaksje efter

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.