Syriana

Dit weekend was een weekend vol film. Na vrijdagavond The DaVinci Code te hebben gezien was het zaterdagavond tijd voor Syriana. Een film met onder andere een grote rol voor George Clooney en Matt Damon. Geen standaard film. Sowieso wordt er erg goed geacteerd door Clooney en Damon. Clooney kreeg hiervoor onder andere zelfs een Oscar voor beste mannelijke bijrol.

Deze film behandeld het onderwerp van olie en macht vanuit verschillende oogpunten. Dit is wat de tekst op de hoes er van zegt:

Veel olie betekent veel geld. Heel veel geld. Een eenvoudige vergelijking die een complex netwerk van corruptie ontketent, van Houston via Washington to het Midden-Oosten, een aaneensluiting van dood en bedrog, van zet en tegenzet, waarin industriëlen, prinsen, spionnen, politici, petroleumarbeiders en terroristen in verstrikt raken.

Naast het brengen van een aantal verschillende verhaallijnen is deze film voor mij ook een soort van documentaire. Een documentaire over hoe de wereldeconomie / olie in elkaar zit. Té idioot voor woorden eigenlijk en daarom is deze film in mijn beleving dan ook een must see. Voor happy endings moet je niet bij deze film zijn, maar ben je ook nieuwsgierig naar hoe die wereld in elkaar steekt? Kijk maar eens naar de trailer:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.