The DaVinci Code

Vrijdagavond heb ik eindelijk de DaVinci code gezien. De film naar het boek van Dan Brown met Tom Hanks in de hoofdrol. Ik moet er direct bij zeggen dat ik het boek zelf niet gelezen heb. Wel heb ik alle (en meer) boeken gelezen die Dan Brown heeft gebruikt als basis voor zijn boek. De boeken van Laurance Gardner, Michael Baigent en Richard Leigh zijn onmiskenbaar een basis voor zijn eigen boek geweest. Wat de rechter er ook van zegt.

De film was voor mij wel interessant genoeg om te zien omdat natuurlijk veel van de thema’s en locaties ook in de oorspronkelijke boeken terug te vinden zijn. Net als de Cinderella Man is ook deze film geregiseerd door Ron Howard; en ook hier merkt je dat wel in de zin van dat er af en toe soort van moraal aangehaald wordt en een air van ‘geen mensen tegen de borst stuiten’.

Maar goed, buiten dat is het een buitengewone onderhoudende film rond een bijzonder thema: de goddelijkheid van Jezus.

Doe er mee wat je wilt, maar imho is er meer waarheid dan we tot nu toe vanuit het Vaticaan mee krijgen en het zien van een dergelijke film als The DaVinci code is een goed begin om wakker te worden.

De trailer kun je hieronder bekijken:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.