Weekblad Actief & Een nieuwe site

Vandaag is hier in de Wâlden het weekblad Actief weer uitgekomen. Alleen deze keer is het een hele speciale versie geworden. Vandaag staat er een interview met mij in de krant. Een interview in het kader van ‘net begonnen ondernemer’. Dit is wat er in staat:

BURGUM – Joeke-Remkus de Vries uit Burgum is een eigen bedrijf begonnen. Met de bedrijfsnaam Balanced Mind biedt hij zijn diensten aan op het gebied van training en coaching. Joeke-Remkus de Vries heeft een brede interesse en deed in uiteenlopende vakgebieden werkervaring op. Hij werkte in zowel de ict-branche als op afdelingen personeel en organisatie (Human Resources Management). Daarnaast volgde hij sinds 2004 diverse opleidingen in Neuro Linguïstisch Programeren (NLP). “Dat was voor mij een enorme eye-opener, waarbij vele puzzelstukjes op hun plaats vielen”, vertelt De Vries enthousiast.

Zijn eigen positieve ervaringen met NLP en zijn kennis op het gebied van zowel informatietechnologie als personeelszaken combineert hij in de toekomst als zelfstandig ondernemer. De Vries heeft een training ontwikkeld waarmee hij mensen leert sneller en gemakkelijker informatie te verwerken. De training kreeg de naam ‘Balanced Mind Development ‘en is een combinatie van bestaande technieken als mindmapping, snellezen, studietechnieken en NLP. “Door deze specifieke technieken op een bepaalde manier samen te voegen krijg je inzicht in de werking van de hersenen waardoor het eenvoudig wordt om efficiënt met informatie om te gaan”, vertelt Joeke-Remkus de Vries. Naast ‘Balanced Mind Development’ geeft hij trainingen als ‘NLP, een intro’, ‘NLP en communnicatie’ en diverse workshops.

Mensen kunnen ook een beroep op hem doen als coach. Hierbij helpt hij, waar nodig middels een lichte trance (de zogenaamde uit de NLP voortkomende Ericksoniaanse hypnose), de cliënt in contact te brengen met zijn onderbewustzijn. “Als coach ben je nieuwsgierig naar het potentieel wat binnen ieder mens aanwezig is en help je de gecoachte om hier zelf achter te komen. In feite door hem een soort van spiegel voor te houden”, legt De Vries nader uit.

Consulten bij De Vries zijn eveneens een mogelijkheid. Organisaties en bedrijven kunnen middels kortlopende of langer lopende trajecten adviserend ondersteund worden op het gebied van informatietechnologie of personeelsbeleid, waarbij NLP-technieken een belangrijke rol spelen. Zie voor meer informatie op www.balancedmind.nl.

Die laatste link is een verwijzing naar mijn nieuwe site waar ik alle trainingen samen heb gevat, letterlijk en figuurlijk, binnen één domein.

12 reaksjes

 1. Ontzettend inspirerend en uitnodigend stuk! Wanneer was er weer een try-out zei je?

  De website en het artikel zien er echt zeer goed uit! Nu hopen dat het ook aanslaat onder de rest van friesland en daarna nederland!

  Halbe

 2. Dag Joeke Remkus,

  Proficiat!!1 Fantastisch hoe je bezig bent.Je maakt volledig gebruik van je hulpbronnen.
  Hoop dat jouw enthousiasme en belief,die van het scherm springen,door velen opgepikt wordt en leidt tot inschrijvingen.

  Tot “ziens”, “hoors” TED

 3. Mooi te zien is dat je eclectisch bezig ben. Het artikel ziet er goed uit duidelijk en helder.

  Veel succes fam De boer
  Grt ps een geest die zoekende is les naar les wat de zin van het leven inhoud.

Lit in reaksje efter

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.