Balanced Mind Development – deel 4 – NLP

NLP

Het vermogen om te communiceren met andere personen en het vermogen om binnenin jezelf je aanwezige talenten en potentiële vermogens aan te spreken, en optimaal te leren gebruiken in de omstandigheden waarin je dat wenst; dat is NLP. Met communiceren wordt bedoelt: informatie ontvangen, verwerken, en uitzenden. Daarnaast leert NLP ons ook hoe het brein werkt en hoe we dan vervolgens deze kennis kunnen aanwenden om effectiever gebruik te maken van ons brein. Door gebruik te maken van NLP in de vorm van bewustwording en filtering in combinatie met snellezen en mindmapping krijg je een hele bijzondere techniek. Balanced Mind Development slaat dus op het gebruik maken van je bewustzijn en je onderbewustzijn maar ook van je linker- en je rechthersenhelft om op die manier het beste uit jezelf te halen.

Het moment dat de bewustwording van je ingebeelde onvermogen om te goed, snel en efficiënt informatie te verwerken – leren – is begonnen, begin je deze te transformeren naar een krachtige hulpbron. Met name de Submodality Contrast techniek is een uiterst krachtig model om die overtuiging los te laten. Door de nieuwe overtuiging te integreren in de rest van Balanced Mind Development en dus te oefenen, zorgt dit ervoor dat je op een  effectievere manier gaat leren.

Het oefenen met mindmaps en snellezen binnen Balanced Mind Developmentrainingsdag, ankert deze nieuwe technieken stevig om op die manier onderdeel te worden van je nieuwe overtuiging. Immers deze wordt ook direct bevestigd door hetgeen je verwerkt op de trainingsdag.

In de praktijk

Binnen NLP kennen we metaprogramma’s en representatiesystemen die per persoon verschillend aanwezig zijn in een bepaalde mix. Om het maximale uit Balanced Mind Development te halen maakt het niet zo verschrikkelijk veel uit welke combinatie dit is. Diegenen met een sterke visueel representatiesysteem zullen ongetwijfeld een groter voordeel hebben, maar aangezien we toch al in een sterk visueel ingestelde samenleving wonen is dat een kleine voorsprong. Iedereen kan gebruik maken van deze techniek. Iedereen die veel informatie te verwerken heeft op beroepsmatige basis of als student, maar ook mensen die graag meer uit zichzelf willen halen als het gaat om structuur aan te brengen in de stroom van informatie die op hun afkomt. Wanneer je echter bang bent dat je na het aanleren van de Balanced Mind Development techniek niet meer zult kunnen genieten van een goed boek zit er naast. Je blijft altijd de keuze hebben om ervoor te kiezen het niet te gebruiken! De techniek is overal toepasbaar maar hoeft niet altijd toegepast te worden.

Lees ook de overige delen van Balanced Mind Development:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.