Googlen: een goede hersentraining

Een kleinschalig Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat zoeken op internet een goede methode is om het ‘oudere’ brein scherp te houden. ‘Oudere’ omdat het onderzoek gedaan is met vrijwilligers tussen de 55 en 76 jaar. De helft kon goed met internet omgaan, de andere helft had geen ervaring. Beide groepen waren gelijk in leeftijd, geslacht en opleiding.

Dat MindMapping en bijvoorbeeld puzzelen goed voor je brein is, is ondertussen al vaak bewezen. Maar de onderzoekers van de UCLA zijn de eerste die gekeken hebben naar de hersenactiviteit van mensen die aan het internetten zijn. De MRI-scans lieten zien dat een leestaak de hersenen activeren, maar dat wanneer de vrijwilligers die al bekend waren met internet gingen Googlen, er veel meer hersendelen aangesproken werden.

Naast Googlen en Mindmapping zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die fijn voor je brein zijn. Voor meer inspiratie kun je hier ook nog eens kijken:

Bron.

Lit in reaksje efter

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.