Eyeplorer: Een nieuwe visuele zoekmachine voor Wikipedia

Wikipedia is een pracht van een website voor de infosorters onder ons. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een veelvoud aan informatie te vinden over je favoriete onderwerp, en het mooie van een Wiki is dat alle relevante pagina’s aan elkaar gelinkt zijn. Helaas wordt de informatie niet op de mooiste manier aangeboden, zeker niet voor de visueel ingestelden onder ons. Een manier om de informatie die je op Wikipedia kunt vinden breinvriendelijker te presenteren is WikiMindMap, maar er is nu ook een andere oplossing.

Eyeplorer pakt het zoeken op Wikipedia op zeer intuïtieve manier aan. Eyeplorer noemt zichzelf een “Knowledge program which workes as your brain”. Hoe werkt het dan? Geef je zoekterm op in het midden van de map en na de ‘enter’ zie je een verscheidenheid van onderwerpen gerelateerd aan je zoekwoord. Op deze manier kun je mooi de links en verbindingen zien tussen de verschillende artikelen. Elke schijf van de taart, elke kleur dus, kun je verder op inzoomen door op de + te klikken. Alle informatie die je wilt bewaren kun je slepen naar het kladblok aan de rechterkant. De inhoud van dat kladblok kun je dan later ook per email versturen.

Hieronder een voorbeeld van een zoekopdracht over Mindmapping

mindmapping-search-eyeplorer

Voor meer informatie kun je de introductie video van Eyeplorer bekijken (of 1 van de andere) en uiteraard de site zelf.

Ik ben nieuwsgierig wat jullie er van vinden en benieuwd naar jullie reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.