Mindjet Catalyst: Mindmapping en Project Management in 1 tool

Mindjet, de makers van MindManager, hebben een nieuw samenwerkingsplatform gelanceerd waarin Mindmapping, online documenten delen en projectmanagement gecombineerd zijn. Mindjet Catalyst maakt mogelijk dat teams online kunnen brainstormen, acties plannen en uitvoeren en bedrijfsvraagstukken op lossen. Als extra is er binnen Mindjet Catalyst de mogelijkheid om een webconferencing module te gebruiken waarbinnen je al je informatie deelt met je leden van je project(team).

Veilige online workspaces

Mindjet-Catalyst-WorkspacesCatalyst is een online tool die het mogelijk maakt dat gebruikers gelijktijdig kunnen samenwerken aan een project door de mindmap aan te vullen met relevante details, te structureren en direct te linken aan andere informatie, zoals bestanden, documenten of e-mailberichten. Catalyst biedt veilige workspaces waarin maps en documenten automatisch worden opgeslagen. Alle teamleden hebben directe toegang tot de meest recente versies en kunnen van de beheerder een bepaald autorisatieniveau krijgen (owner, author of reader).

Deel je Mindmaps

Daarnaast is het mogelijk de gevisualiseerde plannen, ideeën of andere informatie met Catalyst ook eenvoudig te delen met iedereen in je eigen sociale netwerk. Een directe link naar de map is te mailen of te delen op blogs, Facebook, LinkedIn en Twitter. Alle geïnteresseerden, ongeacht of zij Catalyst gebruiker zijn, kunnen de maps dan bekijken in een browser of downloaden voor eigen gebruik. MindjetCatalyst-WebConference
Gebruikers kunnen gelijktijdig samenwerken aan een project door de map aan te vullen met relevante details, te structureren en direct te linken aan andere informatie, zoals bestanden, documenten of e-mailberichten.

Het delen van je Mindmaps zit goed in elkaar doordat Catalyst je volledig controle geeft. Via het My Shared Content menu krijg je een lijst te zien van alle mindmaps die je hebt gedeeld en daar kun je vervolgens naar wens je mindmap aanpassen of verwijderen. Verwijderen betekent uiteraard dan ook dat deze mindmaps niet meer te vinden zijn via de eerder gebruikte social media.

Webconferencing

Catalyst maakt het mogelijk, via de optionele webconferencing-technologie, dat gebruikers een online meeting kunnen plannen en direct starten vanuit Catalyst. Hieraan kunnen 15 mensen tegelijkertijd deelnemen, terwijl het aantal te plannen meetings onbeperkt is. Overige mogelijkheden zijn het delen van de volledige desktop en het versturen van bestanden, ondersteuning voor video, VoIP, en sessies kunnen worden opgenomen.

Conclusie

In mijn beleving heeft Mindjet hier een product gelanceerd met een hele sterke combinatie van Mindmapping, document & file management, shared workspaces – een volledigere integratie met Microsoft’s Sharepoint server is in de maak – en webconferencing. Prijzen beginnen vanaf € 20,- per maand per gebruiker, maar dat is een kleine investering voor een tool waar je je productiviteit enorm mee kunt verbeteren.

Dat ik enthousiast ben over de combinatie van Mindmapping en Project Management kon je al eerder op mijn blog terug lezen. Voor mij is Mindjet Catalyst dan ook een perfecte aanvulling op de training Projectmanagement zoals ik deze geef. Meer informatie over Mindjet Catalyst vind je hier

Bron afbeeldingen: Mindjet blog. Dit bericht verscheen eerder op Lifehacking.nl

Lit in reaksje efter

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.