Terug uit vakantieland Denemarken

Vandaag teruggekomen van een welverdiende vakantie in Denemarken en wat hebben we genoten! We hebben heerlijk weer gehad en wij (Karin en ik) hebben ook heerlijke rust gehad met een heus pretpark als onderdeel van de camping voor Roan en Marinde en zelfs Sterre heeft zich daar goed vermaakt. Een echte aanrader voor iedereen!

De eerste week dat we weg waren zaten we op het eiland Rømø vlak boven de Duits / Deense grens. Feitelijk het laatste en hoogste waddeneiland. Een eiland wat voor 50% uit strand bestaat en de rest is duin en heide. Prachtig dus. Het strand was op sommige plekken wel 3 kilometer breed wat maakte dat je er perfect met de auto op kon rijden.. en dat heb ik dan ook veelvuldig gedaan, maar ik niet alleen! Ook Roan heeft zijn eerste kilometers al achter z’n kiezen met zelf sturen én gas geven. Je moest er echter wel oppassen want op sommige plekken was het zand toch nog behoorlijk rul en kon de auto er best in weg zakken met over het algemeen was het net als rijden in de sneeuw, één dikke lol als je achterwielaandrijving hebt.

Grappig genoeg zaten onze real life buren op dezelfde camping als die van ons een gelukkig had buurman Marco wél een filmcamera mee zodat jullie deze week ook nog getracteerd worden op beeldmateriaal van onder ander deze De Fries vast met de auto in het zand 🙂

Vanuit Rømø zijn we naar het oudste stadje van Denemarken gereden, Ribe en hebben hier ook nog een gezellige ochtend rondgelopen. Erg mooi en pitoresk stadje.

Het tweede gedeelte van de vakantie zijn we naar het plaatsje Ljøt Kirkeby geweest vlakbij Aabenraa, waarvan het laatste plaatsje een aanrader is qua gezelligheid en schoonheid. Vanuit deze uitvalshoek zijn we een dagje naar Legoland geweest. Voor mij meer dan 20 jaar geleden dat ik daar ben geweest maar dan is het leuk om te zien dat ik veel nog wist te her-inneren van zolang geleden. Schitterende Lego scene’s nagemaakt van echte gebouwen die echt bijzonder waren te noemen:

Sterre achter het stuur voor Capitol Hill in Legoland

Zoals gezegd.. binnenkort volgen de filmpjes en de rest van de foto’s op mijn Flickr account.

5 reacties

  1. Ja zeer zeker een mooie foto! Mooi dat jullie het goed hebben gehad! Ja raar het is al de 10th of july… go figure… mijn tijdsbesef is enigzins in de war haha

    Ik zal snel weer een artikeltje schrijven zodat jullie weer van mijn foto’s en verhalen kunnen genieten!

    gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.