Op syn minst in heal jier gjin fleis iten

De twa dingen dy’t yn dizze tiid it meast feroare binne, binne hoe’t ik my yn myn lichem fiel en hoe’t ik my yn myn lichem fiel. Ik sil mysels útlizze. It earste ding dat ik fysyk fielde wie in dreech te beskriuwen gefoel fan ‘lichter’ fiele yn myn eigen lichem. Lyts yn it ramt fan skjinne steat netjes. In gefoel dat no in nije konstante wurden is en dat fielt moai.

It twadde elemint dat ik merkber feroare fielde is myn fysike krêft. Dat fernaam ik benammen yn myn sterktetraining tegearre mei myn neef Halbe. Ik ferlear de earste moannen aardich wat en dat sil grif te krijen hawwe mei de beheinde ynname fan aaiwiten. De ôfrûne twa moanne is dat allinnich mar wer begûn, mar ik bin noch net hielendal oan de slach.

Sa ferfelend as diel twa wie, it weaget net op tsjin it foardiel fan it earste diel.

Myn konklúzje is dan ek dat ik dizze manier fan iten op in min of mear standert befoarderje sil. Ik sil yntrodusearje alkohol hiel beheind, mar dan ek mear as wat foar bysûndere gelegenheden. Al mei al in suksesfol eksperimint.

8 reaksjes

 1. Hmm, dat hoor je vaker van mensen die minder vlees zijn gaan eten, dat lichte gevoel. Dan moeten vegetariërs wel bijna zweven. Zit het geheim dan in een beetje en niet helemaal alles schrappen?

  1. Alles is inderdaad wel heel veel, maar denk wel dat we als Westerse samenleving veel te veel troep om de verkeerde redenen tot ons nemen. Naast de zeer beperkte vlees keuze (helemaal geen varkensvlees) heb ik ook bewust gekozen om geen melkproducten meer te eten en zeer beperkt tarwe producten. Ik voel het ook heel duidelijk in mijn lijf, op een vermoeiende manier, wanneer ik dit soort dingen wel tot me neem en dat is het me niet meer waard.

   Tsja, en die zwevers zitten er inderdaad tussen, maar volgens mij is daar dan ook meer aan de hand 😉

 2. Goed gedaan zoon. Ik ben trots op je. Verder ben ik het wel met je eens. Alhoewel ik ‘s avonds heel graag mijn glaasje rode wijn drink.
  Je weet dat we vroeger ook wel eens een dagje zonder vlees hadden. En dat werd me niet in dank afgenomen. 🙂 Veel veranderd dus.

 3. Hearhear! Voel met je mee qua de troep die we elke dag naar binnen stouwen. Ik eet nog wel tarweproducten trouwens, mijn boterhammen vind ik erg lekker, maar vervang ze ‘s morgens door crackers..scheelt ook wel, minder zwaar op de maag. Melkproducten eet ik sowieso al jaren erg weinig, kan er slecht tegen en vlees beperk ik behalve in restaurants (waar ik maar weinig kom) tot kip of rund. Qua broodbeleg nog niet trouwens, maar daar heb ik nog geen lekker alternatief voor. Vissticks is de enige vis die ik eet en die eet ik sinds kort biologisch van appie heijn, wat inderdaad nog lang niet goed genoeg is, maar voor mij heel wat. Ik kan ook niet tegen vis, dus dat helpt (word er ziek van).
  Ik herken me erg in het vermoeide gevoel, al komt het bij mij door de histamine die in eten zit (en dat ontstaat in eten door rotting of natuurlijke gisting).

  Anyway…als je nog lekkere en relatief simpele gerechten heb (geen zin om me helemaal vol te laden met producten om er vervolgens een klein gerechtje uit te halen).

  1. Ik heb heel veel gehad aan de Vega Bijbel. Daar staan ontzettend veel makkelijke en lekkere gerechten in. We zijn een paar jaar geleden heel selectief geworden in wat we naar binnen stouwen en dan met name voor de E-nummers (schrikbarend om zien wat er in eten gestopt wordt) en vanuit dat perspectief was de hierboven beschreven stap een onvermijdelijke stap.

   1. Ja, met E-nummers was ik al zoveel mogelijk gestopt een jaar of 3 geleden. Merk wel dat het niet altijd helemaal te vermijden is, maar goed, zo min mogelijk is in dit land met mijn budget al heel wat ;-). Tja, moet ik toch aan de vega…zonder tofu en soja en dat andere spul trouwens (zit histamine in en vermijd ik dus liever). Ik zal die bijbel eens bekijken!

Lit in reaksje efter

Dyn e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.